Cruise készen áll a Mission: Impossible 5-re

2013.05.07. 10:14

A Paramount Pictures és a Skydance Productions hivatalosan is bejelentette: készen állnak Tom Cruise-zal leforgatni a Mission: Impossible-széria ötödik részét, írja a deadline.com. Az új rendező nagy valószínűséggel Christopher McQuarrie lesz, akivel a szcientológia celebpápája tökéletes összhangban tudta leforgatni a Jack Reachert, és azzal is összehoztak egy egész tisztességes, 216,5 milliós bevételt.

A rendezőcsere a franchise kötelező kelléke: az első M:I-filmet Brian De Palma, a 2000-ben mozikba kerülő folytatást John Woo, a 2006-os harmadik részt a Star Trek-reboot és az új Star Wars atyja, J.J. Abrams forgatta le, míg a Fantom protokollt az addig leginkább csak a zseniális animációs filmekben brillírozó Brad Birdre bízták (ő jegyzi többek között a James Bond- és szuperhőspaódiának is tökéletes Hihetetlen családot). Az ötödik rész producere valószínűleg J.J. Abrams marad a Bad Robot nevű cégén keresztül.

A Mission: Impossible 5 leforgatásának híre természetesen nem újdonság. Már tavaly márciusban meglebegtették a producerek a folytatást, mivel a 145 millió dollárból leforgatott Fantom prtotokoll csak a mozikban közel 700 milliós bevételt generált. A népszerűség nem véletlen: a budapesti lövöldözéssel és a dubaji Burdzs Kalifa torony oldalán mászással és majdnem leeséssel felturbózott film tényleg jól lavírozott a látványos akciófilmek és az azokat körberöhögő akciófilm-paródiák között.

Mission Impossible 4 - Ghost Protocol

Az egyetlen baj talán csak az volt az M:I4-gyel, hogy a Pixar-rajzfilmek mellől áthívott rendező néha túlpörgette a humorszivattyút. Nem csoda, hogy még a kritikusunk is kifakadt: "Mindezekkel együtt feszült, gyors és még csak nem is hülye a Mission Impossible 4, csak kár, hogy Dubai után még Indiába is át kellett repülnie Tom Cruise-nak. Mumbaiban ugyanis már paródiába csap át a film. Amikor Paula Patton megpróbálja felszedni az indiai milliárdost alakító bollywoodi sztárt, Anil Kapoort, már tényleg csak az hiányzik, hogy egyikük gereblyébe lépjen, közben pedig a színen átszaladjon Benny Hill szelleme, amint éppen Rowan Atkinsonnak mesél trágár vicceket."

A közeljövőben egyébként a Mission: Impossible mellett a Terminátor, a Rambo, az Indiana Jones, A Karib-tenger kalózai és a Halálos fegyver moziszériák is megkapják a maguk ötödik részeit. A hollywoodi producerek ugyanis annak ellenére, hogy ez a szám el van átkozva, hiszen a Die Hard 5 és a Horrorra akadva 5 is botrányosan rosszra sikeredett (a témáról bővebben itt írtunk).