Sorozat is készülhet a megölt magyarról

2013.05.07. 12:10 Módosítva: 2013.05.07. 15:35

Bár a Vasember 3 lenyomhatatlan, Mark Wahlberg új filmje is jól szerepelt az amerikai mozikban. Izomagyak (Pain and Gain) című akció-vígjátéka volt a második legnézettebb film a hétvégén, már közel 33 millió dollárt hozott, pedig csak 26 millióból készült.

Trailer : Pain & Gain Red Band TRAILER 1 (2013)

A film egy tizennyolc évvel ezelőtti esetet dolgoz fel, amikor három testépítő elrabolt és megölt egy magyar vállalkozót, Frank Grigát és a barátnőjét Miamiban. Mark Wahlberg mellett a profi pankrátor, Dwayne "The Rock" Johnson a film főszereplője. A további szerepekben Ed Harrist, Rebel Wilsont és Anthony Mackiet láthatjuk. A rendező Michael Bay, az agyatlan akciófilmek pápája, a Transformers és A szikla alkotója.

A történet szerint a nem túl okos testépítők nem akartak végezni a magyar vállalkozóval, csak váltságdíjért elrabolni. Csakhogy semmi nem úgy alakult, ahogy eredetileg tervezték és gyilkosság lett az akció vége.

A film annyira tetszett a HBO-nak, hogy könnyen elképzelhető, hogy sorozatot készítenek belőle. Mark Wahlberg nem játszana benne, csak a produceri feladatok egy részét vállalná, ahogy a nagyszerű Törtetők esetében is. A Törtetők stájából csatlakozna az egyik író, Stephen Levinson is. A főszereplő a film másik sztárja, Dwayne "The Rock" Johnson lenne. A pilotot a Csatahajót és a Ronda ügyet jegyző Peter Berg rendezné és idén ősszel forgatnák le.

A tervvel csak egy gond van. Az áldozat testvére, a Magyarországon élő Griga Zsuzsa korábban a magyar és az amerikai sajtóban is elmondta, hogy kegyeletsértőnek tartja, hogy a film viccet csinál Frank Griga halálából. A Borsnak még akkor nyilatkozott, amikor megjelentek a film trailerei. Azt mondta, hogy szerinte inkább abból kellett volna filmet csinálni, hogy Frank Griga kiment az Egyesült Államokba és ott önerőből milliomos lett, nem abból, hogy meggyilkolták. Hozzátette, hogy ha megnézte a filmet és úgy érzi, hogy tényleg megsértették öccse emlékét, akkor be fogja perelni a filmstúdiót.

Nem csak Griga Zsuzsát háborította fel a film. A testépítők másik áldozata, egy üzletember, akit szintén elraboltak, azt mondta, hogy Michel Bay alkotása elferdíti a valóságot, a rablások nem is úgy történtek, ahogy a filmben bemutatják őket.

Az Izomagyakat nyáron mutatják be Magyarországon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport