Idén már nem látjuk a férfiverő Eva Greent

2013.05.10. 14:38

Augusztusról jövő március 7-re tolta át a Warner a belassítva belezős 300 folytatását, A birodalom hajnalát. Dan Fellman, a stúdió észak-amerikai forgalmazási igazgatója azzal indokolta a lépést, hogy 2007-ben is márciusra esett az eredeti film premierje.

A Hollywood Reporter viszont azzal magyarázta a csúszást, hogy idén augusztusban rendkívül zsúfolt lesz a mozis naptár: ekkor lesz a Ha/Ver 2, a Verdák-spinoff Repcsik és Roland Emmerich új városrombolós filmje, a White House Down premierje, ráadásul a Percy Jackson 2: Szörnyek tengere is tele lesz viharban csatázó, híres görögökkel. A birodalom hajnala forgatókönyvét, akárcsak az eredeti 300-ét Zack Snyder írta, de szerencsére a rendező már nem ő, hanem Noam Murro.

A folytatás a görög-perzsa háborúk korábbi fejezetét tárgyalja: a féplucér, szandálos főhős ezúttal Themisztoklész lesz (a Strike Back-tévésorozatból ismerős Sullivan Stapleton alakítja), aki a spártaiak thermophülai vérfürdője idején épp egy tengeri csatában harcolt, de természetesen ebben a filmben is elmesélik a görög-perzsa háborúhoz vezető eseményeket, láthatjuk a görögök korai győzelmét Marathónnál, majd a nagy flottaépítési vitákat és végül a sorsfordító tengeri ütközeteket is. A perzsa csapatok egyik kegyetlen vezérét, Artemisiát az egykori Bond-lány, Eva Green alakítja. (via Hollywood Reporter)