Megkapjuk a Vasember 3 kínai extráit

2013.05.10. 15:18

A Vasember 3 minden idők második legjobb amerikai nyitásával, már 204 millió dolláros bevétel felett jár az Egyesült Államokban. Összesen pedig közel 800 millió dollár bevételt hozott a 200 millióból készült film. Ahogy megírtuk, a Vasember 3 nem mindenhol egyforma. A kínai piacra, ahol eddig 78 millió dollárt kaszált a film, egy speciális verzió készült olyan jelenetekkel, amiket az európai és az amerikai nézők nem láthattak.

Vasember 3

De szó sincs arról, hogy a kínaiak extra akciójelenetekkel gazdagodtak volna. Olyan részek kerültek az ő verziójukba, ahol többet láthatják a saját színészeiket, Xuegi Wangot és Bingbing Fant (őt a következő X-Men-ben is láthatjuk).

A Kínában rendkívül népszerű színészek a Vasember 3 eredeti változatában csak 10 másodpercig szerepelnek, ezzel szemben a kínai verzióban három teljes percig. Xuegi Wang Dr. Wu-t játssza, az orvos az asszisztensét pedig Bingbing Fan. Aki megrövidítve érzi magát kivágott kínai jelenetek miatt, annak készítenek a kínai piacra szánt extra jelenetekből egy rövidfilmet The Prologue címmel. Az is elképzelhető, hogy a rövidfilm szerepelni fog a Vasember 3 DVD és Blu-ray kiadásain.

Nem csak a Vasember 3-ból készült speciális kínai verzió. Brad Pitt új zombfilmjét, a nyáron moziba kerülő World War Z-t szintén megváltoztatják. A jelenlegi verzióban ugyanis az egyik szereplő felveti, hogy Kína lehet a világot elborító zombivírus forrása. Ha hinni lehet a pletykáknak, Kína hibáztatása nem lesz benne az ottani verzióban.

A stúdiók nem véletlenül tesznek meg mindent a kínai közönségért: az országban jelenleg csak 34 külföldi filmet lehet bemutatni évente. Azzal is a kínai piacra való bejutást próbálják segíteni, hogy egyre több film készüli amerikai-kínai koprodukcióban. A Vasember 3 a DMG Entertainment nevű kínai stúdióval összefogva készült. Kínában hatalmas lehetőségek rejlenek, az Egyesült Államok után itt adják el a legtöbb mozijegyet, naponta tíz új mozitermet nyitnak, a japán piacot már meg is előzték.