DiCaprio már Cannes-ban pózol

MTI/Index
2013.05.15. 15:11

Tobey Maguire, Carey Mulligan és Leonardo DiCaprio már megérkeztek a Cannes-i Filmfesztiválra. A színészek nemrég vettek részt egy fotózáson, amit filmjük, A nagy Gatsby kapcsán tartottak. A film rendezője, az ausztrál Baz Luhrmnann szintén megérkezett a fesztiválra, ahogy a zsűri elnöke, Steven Spielberg is. A nagy Gatsby a 66. Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje, versenyen kívül vetítik ma este. Ez lesz a film európai premierje, de Amerikában már játsszák a mozik. Bár a Vasember 3 című kasszasikert nem tudta megelőzni, a második helyen nyitott és már 50 millió dollár feletti bevételnél jár.

Nagy Gatsby trailer

A 20-as években játszódó, F. Scott Fitzgerald regényén alapuló történetben a DiCaprio által játszott Jay Gatsby és egy gazdag lány, Daisy egymásba szeretnek. De amíg a fiú a háborúban van, a lány férjhez megy egy gazdag, de szívtelen férfihoz. Hazatérése után Gatsby, hogy visszakapja a szerelmét, nagy vagyont szerez. Carey Mulligan játssza Daisy Buchanant, férjét pedig Joel Edgerton. A mesélő és egyben Gatsby szomszédja, Toby Maguire.

Ez lesz a második alkalom 2009 óta, hogy a fesztivál nyitófilmjét 3D-ben vetítik. Négy évvel ezelőtt az UP volt az első ilyen film Cannes-ban. A nagy Gatsby-t a mozik 2D-ben és 3D-ben is játsszák majd. A film holnaptól látható a magyar mozikban.