100 milliós hétvégét várnak a Star Trektől

2013.05.17. 14:05

Rekordbevételt várnak Amerikában a Star Trek széria legújabb, Sötétségben - Star Trek című folytatásától. J.J. Abrams filmjétől legalább száz millió dolláros nyitóhétvégét várnak (ez a szerda éjjeltől vasárnapi éjfélig tartó időszakot jelenti). Ha a film teljesíti az elvárásokat, ez lesz a széria legsikeresebb darabja.

Star Trek Into Darkness Official International Trailer #1 (2013) - JJ Abrams Movie HD

Az előző, 2009-es Star Trek-film, amit szintén J.J. Abrams rendezett, 75 milliós nyitóhétvégével kezdett és végül összesen 385 millió dollárt termelt. Ahogy közeledett a premier, úgy nőttek a bevételi elvárások az új résszel szemben. Pár hete még 85 milliós nyitóhétvégét jósoltak a filmnek, ami 185 millió dollárból készült és természetesen 3D-s.

Az előző rész főszereplői, Chris Pine (Kirk kapitány), Zachary Quinto (Spock) visszatérnek az új részben is. "Nyilván mindig az első film az igazán különleges kaland, ezért 2009 után újra együtt lenni és együtt dolgozni ezekkel az emberekkel, olyan, mintha visszautaznánk egy kicsit az időben. A mostani filmben az volt a kihívás, hogy ez előzőnél egy nagyobb, jobb és látványosabb mozit készítsünk" - mondta a rendező a film berlini premierjén. A rendezővel és a főszereplőkkel készült beszélgetésünket itt olvashatják.

Nincs könnyű dolga a Sötétségben-nek, ha kasszát akar robbantani, mert a Vasember 3 sikerét nehéz felülmúlni. A 200 millió dollárból készült film eddig 984 millió dollárt termelt, hamarosan átlépi az egymilliárd dolláros álomhatárt. Amerikában közel 300 milliót kerestek vele, a többi pénzt a nemzetközi piacon kaszálta.

A magyar mozikban május 16-tól látható a Sötétségben.