Christopher Nolan Bond-filmet rendezne

2013.05.17. 17:23 Módosítva: 2013.05.17. 17:44

A nem túl megbízható brit bulvárlap, a Daily Mail értesülései szerint a Batman-filmek ünnepelt angol író-rendezője, Christopher Nolan már a Bond-filmek producereivel, Barbara Broccolival és Michael G .Wilsonnal tárgyal egy saját 007-es mozifilm tervéről. Mivel az egymilliárdos bevételt termlő Skyfall rendezője, Sam Mendes már nem akar újabb ügynöksztorit, a híresen Bond-imádó Nolannek komoly esélye van a 24. James Bond-film rendezői székére.

A Bond-rajongó Nolan épp Batman-filmet rendez
A Bond-rajongó Nolan épp Batman-filmet rendez
Fotó: Warner Bros.

Nolan korábban már többször is bevallotta az interjúiban, hogy gyerekkora óta Jamos Bond-rajongó, és nagyon szívesen megmutatná a közönségnek a saját Bond-verzióját. Az Eredet egyik előképe ráadásul pont az Őfelsége titkosszolgálatában volt: gondoljunk csak azokra a jelenetekre, amikor Leonardo DiCaprio szmokingban és hangtompítós pisztollyal rohangált, később pedig egy hófödte hegycsúcsra épült, titkos erődben harcolt a sítalpas-motorosszános gonoszok ellen, pont mint George Lazenby.

Akárki is lesz a 2014-ben mozikba kerülő, 24. Bond-film rendezője, egyelőre nem hozhatja magával főszereplőnek a kedvenc színészét. Daniel Craig ugyanis 50 millió dollárért cserébe tavaly két további James Bond-epizódra is szerződést kötött, így összesen öt filmje lesz, mire 2016-ban szögre akasztja a Walther PPK-t.

Batman és a 007-es rajongói viszont már hónapokkal ezelőtt eljátszottak a gondolattal, hogy milyen lenne egy Christopher Nolan-féle James Bond-mozifilm, amiben természetesen Christian Bale (esetleg Leonardo DiCaprio) lenne a folyton bemutatkozó titkosügynök, Morgan Freeman a kütyüfelelős Q, Marion Cotillard pedig a kötelező Bond-lány. A Youtube-on hemzsegnek jól és kevésbé jól sikerült Skyfall-Sötét lovag trailermixek, íme közülük az abszolút kedvencünk:

Zseniális Batman-James Bond-mix