Nem tetszett a rajongóknak a szexi Merida

2013.05.17. 17:20

Visszakozott a Disney Merida hercegnő, a Merida, a bátor hősnőjének új külseje ügyében. Merida a koronázására kapott új külsőt, ami viszont nem tetszett a rajongóknak. A koronázás ebben az esetben az a ceremónia, ahol Merida csatlakozott a Disney-hercegnők köréhez, Hófehérkéhez, Hamupipőkéhez, Csipkerózsikához, Arielhez, Belle-hez, Jázminhoz, Aranyhajhoz, Pocahontashoz, Mulanhoz, Tianához. Ezzel Merida lett az első Disney/Pixar hercegnő.

Erre a jeles eseményre szabták át a hercegnő megjelenését. A ruhája díszesebb, csillogóbb lett, az arca pedig sokkal felnőttesebb. Eddig Merida arca kislányos-ártatlan volt, az új Merida inkább egy modellre hajaz. Ezt az új Meridát még Brenda Chapman, a rajzfilm egyik készítője is kritizálta, a rajongók pedig petíciót írtak, "mondj nemet az új Meridára" szöveggel.  Végül a Disney el is távolította az új Meridát a hercegnő oldaláról. Hozzátették, hogy ezt a megjelenést amúgy sem szánták véglegesnek, csak egy alkalmi, ünnepi Meridát szerettek volna alkotni.

merida

Brenda Chapman szerint amikor a kislányok azt mondják Merida új külsejére, hogy szeretik, mert csillogóbb, az remek, csak közben beléjük ivódik az új külső szexis és vékonyabb képe. Ez pedig a filmes szerint szörnyű. Már csak azért is, mert Meridával egy bátor, okos szerepmodellt akartak nyújtani a kislányoknak, aki jóval több, mint egy csinos arc.