Lövöldözés miatt pánik tört ki Cannes-ban

2013.05.18. 09:12 Módosítva: 2013.05.18. 10:27

Hatalmas pánikot okozott péntek este egy fegyveres egy francia tévéműsorban, amely élőben jelentkezett a 66. cannes-i filmfesztiválról. A pisztollyal és egy gránátnak látszó tárggyal felfegyverkezett férfi két lövést adott le a levegőbe a Canal+ francia kereskedelmi televízió színpadának közelében, ami óriási ijedtséget okozott, de senki nem sérült meg.

"Egy 42 éves férfiről van szó, aki a showműsor közelében használta a fegyverét. A gyenge idegzetű személyt a rendőrség azonnal előállította" - közölte Marcel Authier, Alpes-Maritimes megye közbiztonsági osztályának vezetője. Mint elmondta, az élő adásban a nézők által is jól hallott két lövés egy riasztópisztolyból dördült el, de senki nem sérült meg.

Miközben a férfit - egy helyi lakost - a rendőrök megkötözték, hirtelen azt kiabálták, hogy "gránát van nála", s ez okozott pánikot az élőben közvetített műsorban: a műsorvezető az asztal alá bújt, a nézők felugrottak a helyükről és sietve elhagyták a helyszínt. A közvetítést félbeszakította a Canal+. Mint utóbb kiderült a férfinál lévő tárgy nem valódi gránát volt, viszont volt nála egy lőfegyver és egy kés is. "Isten nevében tettem" - kiáltotta a férfi, miközben őrizetbe vették.

Lövöldözés Cannes-ban

A Le Grand Journal című tévéműsor péntek esti adásának vendége a cannes-i versenyprogram zsűrijének két tagja, Daniel Auteuil és Christoph Waltz színészek voltak. A mintegy félórás szünet után a műsor folytatódott.

A fesztivál harmadik napján a valóság hihetetlenebbnek bizonyult, mint a vásznon látható történetek: a lövöldözés reggelén az első becslések szerint több mint egymillió euró értékű ékszert loptak el a Novotel hotel egy szobájából, a széfből rámolták ki. A tolvaj valószínűleg pontosan tudta, hová kell benyitnia, a szobát ugyanis a svájci Chopard ékszerész egy alkalmazottja vette ki korábban. A Chopard a rendezvény egyik hivatalos támogatója, az ékszereket pedig sztárok kölcsönözték volna ki.

A Chopard kezdetben nem nyilatkozott, később azonban közölte, hogy az ellopott áru értéke nem olyan nagy, mint amiről a hírek szólnak, és a darabok nem is képezték részét "annak a kollekciónak, amelyet a fesztivál sztárjainak használatára szántak".

A bűntény éppen azon a napon történt, amikor bemutatták Sofia Coppola legújabb filmjét, a Bling Ringet (amelynek magyar címe: Lopom a sztárom). A sztori szerint ebben gimnazisták pakolják ki celebek otthonaiból a dizájner ruhákat, ékszereket és cipőket, amíg azok a vörös szőnyegen forognak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport