Banderas chilei bányászos filmet forgat

2013.05.21. 09:18

Antonio Banderas lesz a 2010-ben 69 napra a föld alatt rekedt chilei bányászokról szóló, The 33 című film egyik főszereplője. Az 52 éves spanyol színész a másodikként felszínre hozott Mario Sepúlvedát alakítja, akit a többi bányász csak Super Marióként emlegetett, jelentette be a cannes-i filmfesztiválon Mike Medavoy producer.

A filmet a mexikói Patricia Riggen rendezi, a forgatás ősszel kezdődik Chilében. Martin Sheen és Rodrigo Santoro szintén szerepel a bányászokról szóló drámában. A brazil színész játssza Florencio Ávalost, az első vájárt, akit a felszínre hoztak az egész világ által figyelemmel kísért mentőakció során. A The 33 forgatókönyve Mikko Alanne és José Rivera munkája, de maguk a bányászok is közreműködtek benne. A Chilében, angol nyelven készülő filmben olyan részletek is helyet kapnak a 700 méter mélyen rekedt bányászok kényszerű fogságának első 17 napjáról, amelyek eddig nem voltak ismertek.

Mike Medavoy, a Fekete hattyú és a Viharsziget című kasszasikerek producere 2011 nyarán jelentette be, hogy filmet készít az Atacama-sivatagban történt szerencsétlenségről és a csodával határos mentésről. A filmmel párhuzamosan készül Héctor Tobar újságíró tollából egy könyv, amely a bányászok jóváhagyásával születik meg.