Banderas chilei bányászos filmet forgat

2013.05.21. 09:18

Antonio Banderas lesz a 2010-ben 69 napra a föld alatt rekedt chilei bányászokról szóló, The 33 című film egyik főszereplője. Az 52 éves spanyol színész a másodikként felszínre hozott Mario Sepúlvedát alakítja, akit a többi bányász csak Super Marióként emlegetett, jelentette be a cannes-i filmfesztiválon Mike Medavoy producer.

A filmet a mexikói Patricia Riggen rendezi, a forgatás ősszel kezdődik Chilében. Martin Sheen és Rodrigo Santoro szintén szerepel a bányászokról szóló drámában. A brazil színész játssza Florencio Ávalost, az első vájárt, akit a felszínre hoztak az egész világ által figyelemmel kísért mentőakció során. A The 33 forgatókönyve Mikko Alanne és José Rivera munkája, de maguk a bányászok is közreműködtek benne. A Chilében, angol nyelven készülő filmben olyan részletek is helyet kapnak a 700 méter mélyen rekedt bányászok kényszerű fogságának első 17 napjáról, amelyek eddig nem voltak ismertek.

Mike Medavoy, a Fekete hattyú és a Viharsziget című kasszasikerek producere 2011 nyarán jelentette be, hogy filmet készít az Atacama-sivatagban történt szerencsétlenségről és a csodával határos mentésről. A filmmel párhuzamosan készül Héctor Tobar újságíró tollából egy könyv, amely a bányászok jóváhagyásával születik meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?