Jimmy Kimmel lehet az Oscar házigazdája

2013.05.22. 16:12

Most, hogy már Seth MacFarlane, a Family Guy atyja hivatalosan is lemondhat a melóról, Jimmy Kimmel lehet a 2014-es Oscar-díjátadó ceremóniamestere, írja a ScreenCrush. A legújabb pletykák szerint az ABC késő esti talk showjának műsorvezetője az egyik legesélyesebb jelölt a megtisztelő feladatra. Az amerikai csatorna keményen lobbizik azért, hogy a Jimmy Kimmel Live! házigazdája megkaphassa a gálát.

Kimmel talán furcsa választásnak tűnhet, elvégre az eddigi pályafutása sokkal inkább a televíziózás, mintsem a filmes szakma körül forgott. Viszont nem ez lenne az első alkalom, hogy egy esti showműsor vezetője vezényelné le az Oscart: David Letterman 1995-ben, a Daily Showból ismert Jon Stewart pedig 2006-ban és 2008-ban is emlékezeteset alakított. A tv.com mindkettőjüket beválogatta a tíz leginkább felejthetetlen Oscar-házigazda közé, a St. Louis Post-Dispatch pedig Stewart 2008-as szereplését említi az elmúlt 25 év legjobbjai közt. Érdekes egyébként, hogy utóbbi médium Letterman '95-ös és Stewart '06-os vezényletét is a legrosszabbak közé sorolja.

Közel kétezer Jimmy Kimmel Live!-epizóddal a háta mögött a mostani esélyes mégis megfelelő választásnak tűnhet, állítják az iparági szakértők. Ennyi tapasztalattal és jártassággal szinte kizárt, hogy megismétlődjön az a színpadi katasztrófa, amelyet 2011-ben Anne Hathaway és James Franco követett el.