Del Toro már a Pacific Rim 2-t tervezgeti

2013.05.28. 17:16 Módosítva: 2013.05.28. 17:29

A Peter Jackson-hasonmásverseny különdíjasa, a zseniális Guillermo del Toro már a Pacific Rim 2-t tervezgeti, pedig még egy centet se keresett a gigaszörnyeket verő óriásrobotjaival, hiszen azok csak július 11-től fognak a vászonról a képünkbe robbanni (Amerikában ráadásul csak július 13 után). Az Entertainment Weekly-nek viszont azt nyilatkozta del Toro, hogy Thomas Tull, a Warner kvázi fiókcégének, a stúdióóriással rendszeresen együttműködő Legendary Entertainmentnek az elnöke már a tesztvetítés után feldobta neki a folytatás ötletét.

A mexikói gyökerő rendező azonban egyelőre óvatos: „Amikor azt kérdezte tőlem, van-e még ugyanilyen jó ötletem, azt feleltem, hogy a viharba ne lenne. ezek a kaijuk bolygóról bolygóra vándorolnak és felzabálnak mindent, így a folytatásan lehetne ebből mutatni egy kicsit többet. Nem akarok spoilerezni, de az biztos, hogy nem fogjuk szimplán megismételni az első mozifilmet. Azt viszont nem hiszem, hogy az új forgatókönyv gyorsan elkészülne, nagyjából két év kell még a részletes kidolgozásához."

Az évtized sci-fije egyébként új trailert is kapott: a nagy-britanniai piacra szánt trailerben korábban még sosem látott jeleneteket is raktak:

Pacific Rim - Official UK TV Spot

A sztori röviden: a filmben Godzilla és Moby Dick szerelemgyerekei, a hagyományos japán gigarémségek, a kaijuk (náluk mindenki ilyennek számít Godzillától King Kongon át Mothráig) már épp szétvernék egész Föld nagyvárosait, amikor az ázsiai popkultúrában szintén közkedvelt, óriás robotharcosokban ücsörgő emberek kiosztanak mindegyiknek két pofont és hazamennek a naplementébe.

2013 egyébként már most a szuperlátványos sci-fik éve, pedig még csak májust írunk. A Feledés, a Star Trek 2 és a Tűzgyűrű után jön majd Harriosn Ford gyerekharcosos Végjátéka, a modernizált Acélember, Will Smith és M. Night Shyamalan környezetvédős-utópisztikus After Earth-je, Matt Damon és a District 9-et jegyző Neil Blomkamp Elysiumja, Vin Diesel sokadik Riddickje, Laurence Fishbourne jégvilágos Mad Max-klónja, a The Colony és Lance Henriksen Gemini Rising című B-kategóriás filmje. (via JobloGeektyrant)