Tom Cruise nem kér Guy Ritchie-ből

2013.05.28. 11:17

Guy Ritchie, a Blöff és A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső rendezője mégsem fog együtt dolgozni Tom Cruise-zal. Eddig úgy volt, hogy közösen készítik aThe Man From U.N.C.L.E. című tévésorozat moziváltozatát , de Tom Cruise úgy döntött, hogy kiszáll a projektből. Az ok a Mission: Impossilbe következő része, a színész ugyanis inkább ezzel szeretne foglalkozni a jövőben. A Mission: Impossible 5-ről annyit tudni, hogy a rendezője Christopher McQuarrie lesz, akivel Cruise a Jack Reachert készítette.

A folytatásról már több mint egy éve beszélnek, hiszen az előző rész, a Fantom protokoll üzletileg példátlan sikert hozott. 145 millió dollárból készült és világszerte több mint 700 milliót hozott. A kritika sem szedte ízekre, dicsérték, hogy egyszerre tudott izgalmas akciófilm és az ilyen filmek kliséit kigúnyoló paródia lenni. Bár sokan úgy gondolták, hogy a Fantom prtotokollban Cruise átadta a stafétát Jeremy Rennernek, most úgy tűnik, hogy a következő rész főszerepét is ő játssza. Vagyis továbbra is egyszerre lesz sztárja és főszereplője a sorozatnak.

A The Man From U.N.C.L.E. valószínűleg el van átkozva, mert Guy Ritchie előtt már Matthew Vaughn, David Dobkin és Steven Soderbergh is foglalkozott a hidegháborús kémtörténettel. Soderbergh még George Clooneyt szerette volna megszerezni a főszerepre, aki nem tudta vállalni a filmet. Később Michael Fassbender, Joel Kinnaman, Johnny Depp és Channing Tatum neve is felmerült. Ezután került a képbe Cruise, aki úgy tűnik, hogy továbbra is a sok pénzt hozó biztos, mint az izgalmasabb, de bizonytalanabb vállalkozások mellett dönt.