Itt a Gladiátor 2 forgatókönyve

2013.05.29. 11:50

Korábban már szóba került párszor, hogy Ridley Scott elképzelhetőnek tartja, hogy megcsinálja a Gladiátor folytatását. Egy 2006-os interjúban például arról beszélt, hogy Maximus halála körül folytatná a történetet. Emellett sokszor cikkeztek arról, hogy már van is egy kész forgatókönyv. Azt is tudni vélték, hogy 130 oldalas és nem más írta, mint Nick Cave. Az ausztrál énekes régóta benne van a filmiparban, ő írtak többek között a Fékezhetetlen forgatókönyvét és a 2005-ös Az ajánlatot is. Emellett Cave színészkedik is, játszott például Brad Pitt nagyszerű filmjében, a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford-ban is.

Most felkerült a netre pár oldal az állítólagos forgatókönyvből, ami a meglepő Gladiátor 2 címen fut. Bár az lenne logikus, hogy ez egy előzményfilm legyen, amiben megismerjük Maximus életét a Gladiátor előtt, a sztori Maximus halála után játszódik. A főhős a túlvilágon küzd tovább, a római istenek között, halhatatlanná válik és így tovább. Ha nem egy viccről van szó, amire azért jó esély van, akkor a film sokkal inkább hasonlít majd A titánok harcára, mint a Gladiátor első részére.

A rendező, Ridley Scott egyébként mostanában inkább a Prometheus-szal van elfoglalva, ráadásul a Prometheus 2 mellett a Szárnyas fejvadász 2-t is meg akarja rendezni a közeljövőben. Emiatt nem túl valószínű, hogy a Gladiátor 2-re lesz ideje akár ebből a forgatókönyvből, akár másikból.