no

Leszbikus lesz Cate Blanchett

2013.05.29. 19:25

Leszbikus párt alakít a 44 éves Cate Blanchett és a 24 éves ausztráliai születésű Mia Wasikowska (Fékezhetetlen, Alice Csodaországban) a Carol című, ötvenes években játszódó filmben, amely Patricia Highsmith azonos című regénye nyomán készül.

A regény megfilmesítési jogát a Weinstein Company vásárolta meg. A filmetTodd Haynes rendezi, aki 2007-ben az I'm Not There - Bob Dylan életei című filmben dolgozott együtt az Oscar-díjas Blanchettel. Az októberben kezdődő forgatás New Yorkban és Londonban zajlik majd.

A Highsmith-regény két New York-i nő, egy bolti eladó és egy jómódú, elvált háziasszony története. Megjelenésekor, 1952-ben még botrányosnak számított ez a szerelmi történet, melyet az írónő Clare Morgan álnéven jelentetett meg, ugyanis McCharthy Amerikájában minden gyanút keltett, ami más volt. A Carol Patricia Highsmith egyetlen olyan alkotása, amelyik a beteljesedett szerelemről szól, és mára a leszbikus szerelem kultuszműveként tartják számon.  A szerző az írást annak idején Claire Morgan álnéven publikálta.