Mégis Mendes rendezheti a Bond 24-et

2013.05.29. 09:24

Folyamatosan zajlottak a találgatások arról, hogy ki lesz a következő, 2016-ban a mozikba kerülő James Bond-film rendezője. A Bond 24 munkacímen futó projekttel kapcsolatban felmerült már Nicolas Winding Refn (Drive), Ang Lee (Pi élete), Tom Hooper, David Yates és Shane Black neve is. Most a deadline.com újra bedobta Sam Mendes nevét, aki az előző, hatalmas sikert aratott Skyfall-t rendezte. Azért meglepő, hogy az Oscar-díjas Mendes megint bekerült a jelöltek közé, mert többször elmondta, hogy nem akarja vállalni a következő Bondot. Most is inkább színházi munkáira koncentrál, számos darabot rendez, például a Charlie és a csokigyár színpadi adaptációján dolgozik.

Hogy a stúdió mindenkinél jobban szeretné megnyerni Mendest, az tökéletesen érthető. A Skyfall 1,1 milliárd dollárt hozott világszerte és a hatalmas közönségsiker mellett a kritikusok is imádták. Két Oscart is nyert, így nem lenne meglepő, ha inkább kivárnák, amíg Mendes ráér és miatta elhalasztanák a forgatást.

Sam Mendes
Sam Mendes
Fotó: Northfoto

Úgy tűnik, hogy jól takitikáznak, mert a deadline.com szerint már nem arról van szó, hogy akár Mendes is lehet a következő film rendezője, hanem hogy ő lesz. Ha igaz, ez nagyon jó hír a Bond-rajongóknak, mert a Skyfall nemcsak a legsikeresebb, hanem az egyik legjobb Bond-film is volt.