10 millió dollár sem elég Johnny Deppnek

2013.06.01. 10:27

Nem lesz bostoni gengszter Johnny Deppből, a színész ugyanis elhagyta a Black Mass stábját. Barry Levinson filmje a hírhedt maffiózó, James "Whitey" Bulger életét mutatja majd be, különös figyelmet szentelve a helyi folklórban gyakran afféle Robin Hoodként emlegetett gazfickó John Connolly kegyvesztett FBI-ügynökkel való kapcsolatára.

A Black Mass csupán egyike annak a három mozinak, amelyek a Bulger-sztorit dolgozzák majd fel, és amelyeket a bostoni gengszter 2011-es elfogása nyomán jelentettek be – azon túl, hogy Whitey alakja inspirálta például Martin Scorsese 2006-os, Oscar-díjas alkotását, A téglát is. Levinson a filmje főszerepét Deppnek szánta, ám nemrégiben jelentős változások történtek az eredetileg jövőre ígért mű elkészülte körül.

Úgy tudni, a független bűnügyi dráma cannes-i értékesítésével adódtak problémák, aminek eredményeképp a film költségvetését megapasztották, Deppet pedig arra kérték, hogy a korábban odaígért 23 millió dollár helyett érje be az összeg kevesebb mint felével, mintegy 10 millió dollárral. Ahogy várható volt, Depp ezt visszautasította, és egyúttal búcsút is intett a stábnak. A színész így most a valószínűleg jóval nagyobb művészi juttatást ígérő Karib-tenger kalózai ötödik részére koncentrálhat.