Angelina Jolie bemutatta az új melleit

2013.06.03. 10:00 Módosítva: 2013.06.03. 10:00

Először szerepelt a nyilvánosság előtt Angelina Jolie azóta, hogy a mellráktól való félelme miatt egy megelőző masztektómia műtéttel amputáltatta a melle egy részét és implantátumot tetetett be a helyére. A 37 éves, mosolygós színésznőt a World War Z londoni premierjén fotózta le a fél világ, oldalán férjével, a zombifilm főszereplőjével, Brad Pitt-tel. Ahogy azt mi is megírtuk, Jolie azért vállalta be a műtétet, mert kiderült, hogy a BRCA1 gén mutáns változatával rendelkezik, amely komolyan növeli a mellrák és a petefészekrák kockázatát. A színésznő az orvosai szerint most már 87-ről 5 százalékra csökkentette a mellrák kialakulásának esélyét.

„Anyám egy évtizeden keresztül küzdött a rákkal és ötvenhat évesen halt meg” – írja a színésznő. A hatgyermekes anya reméli, hogy a személyes története segít más nőknek is megküzdeni a betegséggel. A beavatkozás februárban kezdődött és április végén fejeződött be. A műtétek során Angelina Jolie mellimplantátumokat kapott, miután az orvosok kioperálták a veszélyeztetett szöveteket.

A színésznő a műtéti beavatkozás részleteit is megosztotta: február 2-án először a mellbimbók mögött húzódó tejcsatornák gyulladását zárták ki, és az eljárás során vérbőséget idéztek elő ezen a területen. A komoly operációra, a mellszövetek eltávolítására két héttel később került sor. "Olyan volt, mint egy sci-fi jelenet" - fogalmazott, és hozzáfűzte, hogy további kilenc hét elteltével egy harmadik műtéttel állították helyre a melleit és kapott mellimplantátumokat.