300 milliót kapott új filmjére Árpa Attila

2013.06.10. 15:09

Újabb filmgyártási támogatásokról döntött a Magyar Nemzeti Filmalap. Árpa Attila Argo című filmjének folytatását 296,5 millió, Horváth Lili játékfilm rendezői bemutatkozását 181 millió forinttal támogatják - derül ki közleményükből. A forgatások augusztusban kezdődnek.

Árpa Attila 2004-ben bemutatott Argo című akció-vígjátékának folytatásában, az Argo 2-ben "a vadkeleti kincskeresés főbb szereplői visszatérnek" - áll a közleményben. A történet szerint Balogh Tibi (Kovács Lajos) nyolc év után szabadul a börtönből. Amikor egy japán szindikátus magyar társat keres egy rabláshoz, Tibi felajánlja magát és a bandáját.

Vagyis újra összegyűlik Bodri, Psycho és a fejlövést túlélő Tyson, hogy megszerezzenek egy különleges adathordozót. A film a tervek szerint jövő februárban kerülhet a magyar mozikba. Az Argo 2 forgatókönyvét is író Árpa Attila a produceri feladatokat is ellátja.

Horváth Lili A szerdai gyerek című filmjének egy tizenkilenc éves lány a főszereplője, aki "frissen kikerülve az állami gondozásból egy mikrohitel program segítségével mosodát nyit, és mindent elkövet, hogy beilleszkedjen a kinti világba, és megszerezze az intézetben maradt kisgyermeke felügyeleti jogát".