Olcsó thriller robbantott Amerikában

2013.06.10. 13:07

Csupán hárommillió dollárból készült, de már az első hétvégén 36 milliót (több mint nyolc milliárd forintot!) hozott A bűn éjszakája című thriller, ami 2022-ben, egy képzeletbeli Amerikában játszódik, ahol ugyan teljesen megszűnt a bűnözés, de egy évben egyszer - tizenkét óra erejéig - lehetőség nyílik bármilyen bűntett elkövetésére.

Fél napig annyit és úgy rabolhat, lophat és ölhet az ember, amennyit csak akar. Nem lehet felhívni a rendőrséget és a kórházak sem segítenek. Pont ebben a tizenkét órában kerül bajba egy család, és nagyon fontos döntéseket kell meghozniuk, ha egyben (és életben) akarnak maradni. A Universal filmjét James DeMonaco rendezte, a főszerepben pedig Ethan Hawke-ot láthatjuk. A film szeptember elején jön a magyar mozikba.

Ezzel véget is ért a Halálos iramban 6 kéthetes sikersorozata a tengerentúli jegyeladások hétvégi versenyében. A szintén most debütáló Gyakornokok (Owen Wilsonnal és Vince Vaughnnal) csak a harmadik helyen kullog a maga 18,1 millió dolláros bevételével.

Örülhet tehát a Universal Pictures, mert elvitték az első két helyet, ráadásul nem is akárhogyan. A meglepő első helyezett mellett az autós-üldözős Vin Diesel film már 200 milliós összesített amerikai jegybevételnél jár.

A közeli jövőben jön az új Superman film, az Acélember. A távoli jövőben meg egészen biztosan lesz egy A bűn éjszakája 2. Erre mérget mernénk venni.