Már jövőre jöhet a Terminátor 5

2013.06.12. 13:46

A Paramount egész pályás letámadásba kezdett pozíciójának erősítése érdekében. Erre utal legalábbis az a múlt héten nyilvánosságra került hír, miszerint a filmcég újra megszerezte a teljes felügyeletet a Péntek 13 és a South Park mozik felett. Most pedig arról szólnak a pletykák, hogy tárgyalásokat kezdett a Terminátor franchise forgalmazási jogaiért is.

Terminator 3

A mozifilmsorozat gyártásának (nem keverendő a forgalmazással) jogait nem is olyan régóta birtokló, A bombák földjént vagy A Bin Laden hajszát is készítő Annapurna Pictures és Skydance Productions mellesleg már megbízta Laeta Kalogridis és Patrick Lussier forgatókönyvírókat, hogy készítsenek a sorozatnak egy ötödik részt, és már Arnold Schwarzenegger is elfogadta a felkérést a filmre. Így elvileg az általa kihagyott, és talán emiatt rosszul is sikerült negyedik rész után ismét ő lesz a főszereplője az élő szövet a fémvázon tematikájú kultikus akciófilmnek.

Az, hogy valaki megszerezi a forgalmazási jogokat, nem tűnik izgalmasnak ömagában (a Wrap szerint sem), de mégis azt jelenti, hogy hajlandó lenne pénzt invesztálni a projektbe, ami a sok hónapos helyben toporgás után végre előrébb mozdíthatja a munkálatokat. Szóval ha a Paramount pontot tesz a tárgyalások végére, akkor lehet, hogy már jövőre nézhetjük, ahogy Schwarzenegger visszatér.