Nyomasztó elvárások Az acélemberen

2013.06.14. 11:22

100 milliós nyitóhétvégét várnak Az acélembertől Amerikában. A filmet 4200 moziban vetítik kint, nálunk pedig jövő csütörtökön mutatják be. A 300 rendezőjének, Zack Snyder-nek Superman-filmje semmit nem bíz a véletlenre: az egyik producer a Batman-trilógiát jegyző Christopher Nolan, a zeneszerző Hans Zimmer, a szereplők között pedig megtaláljuk Russel Crowe-t, Kevin Costnert, Amy Adamst és Diane Lane-t is. A főhőst játszó Henry Cavill (Az igazság nyomában, Halhatatlanok) még viszonylag ismeretlen, de ez biztos nem marad sokáig így. Még be sem mutatták Az acélembert, de már megkapott egy olyan szerepet, amit Tom Cruise dobott nemrég (The Man From U.N.C.L.E.).

Az acéléember - a 4. trailer

A sztori senkit nem fog falhoz vágni: Superman ugyebár a Krypton bolygón született, de a Földre került, családban nevelkedett (Diane Lane és Kevin Costner alakítják a szüleit). Később újságíró lett belőle, de amikor az emberiség bajba kerül, felölti a tapadós, de ezúttal alsógatyamentes hacukát. A főgonosz, Zod tábornok Michael Shannon lesz.

Minden idők legjobb nyitóhétvégéjét a Bosszúállók mondhatja magáénak, tavaly 207 millió dollárral kezdett. Második helyen a Vasember 3 áll 174 millióval, ezt a Harry Potter-filmek utolsó része, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2 követi 169 millióval. Ehhez képest a 100 milliós elvárás nem is sok (ezzel a minden idők legjobb nyitóhétvégéi listán a 25. hely köré kerülne Az acélember), de ha hinni lehet az első kritikáknak, a film nem sikerült túl fényesre.

Nemrég a Föld után és a Másnaposok 3 nyitóhétvégéi okoztak csalódást a stúdióknak, teljesen megérdemelten. A Will Smith-film kritikáját itt, a Másnaposok 3-ét pedig itt olvashatják.