Jennifer Lopez is játszik a föld alá rekedt chilei bányászokról szóló filmben

2013.06.18. 08:32

Jennifer Lopez is csatlakozott a föld alatt rekedt chilei bányászokról készülő film szereplőgárdájához. Az Atacama-sivatagban 2010-ben bekövetkezett bányaszerencsétlenség túlélőiről szóló The 33 című produkcióban Antonio Banderas játssza az egyik főszerepet. A spanyol színész Mario Sepúlvedát, a Super Marióként emlegetett vájárt alakítja. Martin Sheen és Rodrigo Santoro szintén játszik a drámában. A brazil színész Florencio Ávalost, az első vájárt alakítja, akit 69 nap után a felszínre hoztak az egész világ által figyelemmel kísért mentőakció során.

A film producere a filmjogokat 2011-ben megszerző Mike Medavoy. A rendező a mexikói Patricia Riggen, a forgatás ősszel kezdődik Chilében. A The 33 forgatókönyve Mikko Alanne és José Rivera munkája, de maguk a bányászok is közreműködtek benne. A Chilében, angol nyelven készülő filmben olyan részletek is helyet kapnak a 700 méter mélyen rekedt bányászok kényszerű fogságának első 17 napjáról, amelyek eddig nem voltak ismertek.

Mike Medavoy, a Fekete hattyú és a Viharsziget című kasszasikerek producere 2011 nyarán jelentette be, hogy filmet készít az Atacama-sivatagban történt szerencsétlenségről és a csodával határos mentésről. A filmmel párhuzamosan készül Héctor Tobar újságíró tollából egy könyv, amely a bányászok jóváhagyásával születik meg.