Filléres Rodriguez-film bombanőkkel

2013.06.19. 15:23

Vicces Robert Rodriguez-filmet találtunk a Geektyranton: a fillérekből elkészített, zseniális Two Scoopsban a mexikói rendező-fenegyerek (Desperado, Alkonyattól pirkadatig) kedvenc ikerpárjával, Electra és Elise Avellánnal közösen tisztelgett gyerekkoruk legjobb képregényei, szörnyfilmjei és filléres sc-fi füzetei előtt. A történet bájosan egyszerű: a nővérek látszólag fagyit árulnak egy Isten háta mögötti kisvárosban, valójában azonban nindzsacsillagokkal és szuperlézerekkel felfegyverkezve, feszülős spandexcuccokban vadásznak egy emberrabló űrszörnyetegre a lerobbant, kísérteties vidámparkban. Na, valahogy így kellett volna megcsinálnia Hatvani Balázsnak is a Tim Curry-vel Pesten leforgatott Gingerclownt!

TWO SCOOPS - THE COMPLETED FILM

Electra és Elise Avellán (akik egyébként Rodriguez venezuelai unokahúgai) már korábban is szerepeltek a rendező filmjeiben. Ők voltak a Terrorbolygó és a Halálbiztos bébiszitterei, valamint a Machete halálosan dögös ápolónői, és ugyanebben a szerepben a Machete Killsben is láthatjuk majd őket.

avellan-twins-nurses-machete-kills
Fotó: Robert Rodriguez / Troublemaker

A Twoo Scoops című kisfilmjük érdekessége viszont az, hogy Robert Rodriguez a rajongóival és a Blackberry-vel közösen készítette el, a Keep Moving Project keretében. A közös kreatív munka során a Rodriguez-fanok találhatták ki, hogyan nézzen ki a ronda főszörny, de az ő fotójuk látszódik azon a hirdetőtáblán is, ahová az eltűnt személyek fotóit tették ki az aggódó rokonok. Az ikerlányoknak küldetést adó szuperügynök jelenetét is a rajongók csinálták meg, bár itt nem feltétlenül a legjobb került a végleges változatba: a kisfilm végén látható, fegyverfetisiszta helikopteres őrült, vagy a klasszikus sci-fi ponyvákra kikacsintó, hűtőben tartott, búra alatt lebegő fej sokkal jobb lett volna.