Jerry Bruckheimer is csillagot kapott Hollywoodban

2013.06.25. 08:56 Módosítva: 2013.06.25. 08:56
A Karib-tenger kalózai-franchise és az Armageddon producerét Johnny Depp is köszöntötte a csillag hétfői felavatásán, amelyen jelen volt Tom Cruise és Jon Voight is.

"Jerry nélkül nem lenne sem a Karib-tenger-sorozat, sem Jack kapitány. Szeretnék köszönetet mondani neki, ez az ember egy legenda számomra és mindannyiunk számára" - mondta a producerről Johnny Depp, hozzátéve, hogy a filmes szakembernek már régóta kijárt a csillag a Hírességek sétányán. A 67 esztendős Bruckheimer a 2501. csillagot kapta a híres sétányon, az Oscar-ceremónia helyszínéül szolgáló Dolby Színház előtt.

"Az álmom még gyerekkoromban kezdődött Michiganben és azóta sem változott: filmeket készíteni" - mondta Bruckheimer az ünnepségen. "Hosszú és izgalmas út volt ez Detroit utcáitól a hollywoodi járdáig" - fűzte hozzá.

A producer a nyolcvanas években futott be olyan óriási kasszasikerekkel, mint a Top Gun, a Beverly Hills-i zsaru-filmek, a Mint a villám, az Amerikai dzsigoló vagy épp a Flashdance. Az általa jegyzett filmek becslések szerint 16 milliárd dolláros összbevételre tettek szert. Az ő nevéhez fűződik A helyszínelők-széria, valamint a Döglött akták című tévésorozat is.

A veterán filmes televíziós munkái mellett jelenleg csupa folytatáson dolgozik: az imdb.com szerint a Nemzet aranya 3., A Karib-tenger kalózai 5., a Top Gun 2. és a Bad Boys 3. előkészítévéel foglalkozik éppen.