Lucas feleségül vette Mellody Hobsont

2013.06.25. 15:37 Módosítva: 2013.06.25. 16:33

A Star Wars megálmodója másodszor is megházasodott: a hétvégén Skywalker Ranchon vette el élettársát, a 43 éves Mellody Hobsont. Hobsont, akinek ez az első házassága, egy jó barátja, az egykori New Jersey-i szenátor, Bill Bradley kísérte a vőlegényhez a szertartáson. Lucas adoptált fia, Jett volt az egyik tanú, a rendező szintén örökbefogadott lányai, Amanda és Katie pedig a koszorúslányok.

A szűk családi és baráti körben megrendezett esküvőn számos hollywoodi celeb tiszteletét tette. Ron Howard vasárnap este azt twitterezte követőinek, hogy a ceremónia gyönyörű volt. Lucas régi cimborája, Steven Spielberg köszöntőbeszédében az Erőt emlegette, a rendező pályáját a kezdetektől jóbarátként egyengető Francis Ford Coppola pedig Maya Angelou egy versét olvasta fel. Az eseményen a DreamWorks animációs stúdiójának főnöke, Jeffrey Katzenberg is részt vett.

A 68 éves George Lucas idén januárban jegyezte el Hobsont. A rendezőnél 25 évvel fiatalabb üzletasszony a DreamWorks igazgatótanácsának elnöke, emellett vezeti az Ariel Investments chicagói befektetési céget, ő az Ariel Mutual Funds elnöke, valamint a The Estee Lauder Companies, a Groupon és a Starbucks Corp. igazgatója. Hobson rendszeresen kommentálja a CBS News pénzügyi híreit.

Lucas az év eleji eljegyzés előtt azzal tematizálta hónapokra a világsajtót, hogy négymilliárd dollárért eladta a Disneynek a Lucasfilmet. A rendező akkor bejelentette: ezentúl kisebb költségvetésű, független filmeket akar készíteni (bár ilyesmit azóta sem forgatott), a Disney pedig szinte azonnal előállt egy új Star Wars-trilógia és több spin off mozifilm tervével.

Lucas korábbi felesége szintén a filmiparban dolgozott. Marcia Lucas az 1977-es Csillagok háborúja vágásáért nemcsak Oscar-díjat kapott, de az ő érdeme Ben Kenobi megölése, Luke és Leia szerencsecsókja és a Halálcsillag elleni támadás feszesebbre vágása is (a témáról itt írtunk bővebben ). 1969-ben házasodott össze Lucasszal és 1983-ban vált el tőle, utóbbi esemény egyébként nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a második Indiana Jones-mozifilm, a Végzet temploma sokkal borongósabb lett az első résznél. A Lucas-házaspár három gyermeket fogadott örökbe: Amanda , Katie és Jett Lucas is kapott kisebb-nagyobb mellékszerepeket a Star Wars-rajongókat élesen megosztó előzménytrilógiában. A most 67 éves Marcia Lucas a válás után visszavonult a filmezéstől, utoljára a No Easy Way című, 96-os dráma elkészítésében vett részt executive producerként.