Julianne Moore az Éhezők viadala folytatásaiban lázadna

2013.06.28. 13:39
tumblr ml8tj6c2lM1rf29u9o1 1280

A Deadline.com szerint Julianne Moore-ral tárgyalnak a Lionsgate fejesei arról, hogy vállalja el Alma Coin szerepét az Éhezők viadala-franchise utolsó két részében. A tavay bemutatott és idén folytatódó disztópiában a főszereplő Jennifer Lawrence küzd a szabadságért meg hasonlókért egy olyan társadalomban, ahol a kiváltságosok a szerencsétlenebb sorsú néprétegek kizsigerelésével szórakoztatják magukat.

A szerep egy manipulatív politikusé lenne, aki a központi kormányzat elleni lázadás élére áll. A karakter a Futótűz című regényben, a trilógia befejező darabjában kap központi szerepet, és lenne az utolsó két film fontos alakja is. A Futótűz című második kötetből készült filmet idén novemberben mutatják be a magyar mozik, és erre is jut vendégsztár, hiszen Philip Seymour Hoffman is szerepel majd benne a visszatérő Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Stanley Tucci, Elizabeth Banks és Woody Harrelson mellett.

Moore legutóbb Sarah Palint alakította az HBO Versenyben az elnökségért című tévéfilmjében (és kapott Emmy- és Aranyglóbusz-díjat a teljesítményéért), ő lesz a címszereplő anyja a Carrie című Stephen King-horror remake-jében, és látható a Don Jon című filmben is Joseph Gordon-Levitt és Scarlett Johansson oldalán.