Igazi aranybánya a Z világháború

2013.07.02. 15:11

Még hosszú az út a profit végleges maximalizálásáig, de az már most biztos, hogy a Z világháború messze túlszárnyalta az elvárásokat. A Paramount stúdió hivatalosan is bejelentette, hogy ez az első film, ami tíz nap alatt 100 millió, világszerte pedig 263 millió dollárt hozott.

A bevételi adatok ugyan jócskán visszaestek a nyitóhéthez képest, mivel a második hétvégén nagyjából a harmadára zuhant a jegyeladásból származó összeg, de ez még mindig nem jelenti azt, hogy a Z világháború aranybányájából csak ennyit lehet kilapátolni. Franciaországban a következő héten fog kijönni a film, azt követően Spanyolországban is meglesz a premier, Japánban pedig csak a nyár vége felé lesz zombis háborúzás. Azaz még jócskán vannak olyan kasszák, ahol nem csengettek a Marc Forster rendezte Max Brooks-könyvadaptációért.

Jövőbelátó becslésekbe felesleges bonyolódni, de az már biztos, hogy a most divatos zombiőrület és Brad Pitt főszereplése már visszahozta a horribilis, durván 220-230 millió dollárból készült film költségvetését. Ez részben annak köszönhető, hogy az Amerikai Egyesült Államokban voltak olyan fanatikusok, akik 50 dollárt, nagyjából 11 ezer forintot is adtak, hogy mindenki előtt láthassák a Z világháborút.

Ha azt hinnénk, hogy ez a plafon, akkor tévedünk, ugyanis a Z világháborún jócskán akad még bőr, amit a készítők már most igyekeznek lerántani. Mivel a film közel sem mond el mindent, és már dolgoznak is a folytatáson.