Új előzetessel sokkol az év legjobb sci-fije

2013.07.03. 10:20

Új tévészpot és korábban sosem látott jelenetekkel felturbózott előzetes jött ki Matt Damon várva várt sci-fijéhez, az Elysiumhoz. A film rendezője, a District 9-ért egekbe magasztalt Neill Blomkamp ezúttal is profi módon konvertálta át a dél-afrikai apartheid rendszer romjain burjánzó káoszt a sötét jövőbe, ami ezúttal a 2150-es évek Janus-arcú Földje.

Elysium - Trailer #3

A nagyon gazdag emberek paradicsomi állapotok között, makkegészségesen élnek az Elysum nevű luxusűrállomáson. A nagyon szegények azonban Mad Max-díszletek között nyomorognak a túlnépesedett Földön, ahol a robotok vették át a pofonosztó, darutollas csendőrök szerepét.

Elysium

Főhősünk, a droidgyűlölő Max (Matt Damon) eleve ki nem állhatja a kibernetizált népnyúzókat. Ám amikor az életét csak egy zugklinika kibernetikus beültetéseivel tudják megmenteni, és kiderül, hogy csak ő tudja legyőzni az űrállomás zsarnoki biztonsági főnökét (Jodie Foster), Jason Bourne-t megszégyenítő profizmussal kezd bele az öldöklésbe. Vajon sikerül megmentenie az emberiséget? Augusztus 15-én kiderül! (via Slashfilm)

2013 a látványos sci-fik éve

A Cinematrix-olvasók már kívülről fújják, milyen grandiózus, tudományos-fantasztikus filmek mentek már le idén a mozikban, és miket várunk még tűkön ülve. A Feledés, a Star Trek 2, az Acélember, A Föld után, Laurence Fishbourne jégvilágos Mad Max-klónja, a The Colony, a Tűzgyűrű és a posztapokaliptikus Z világháború után beülhetünk még Harriosn Ford gyerekharcosos Végjátékára, Alfonso Cuarón Gravity-jére, Vin Diesel sokadik Riddickjére, és Lance Henriksen Gemini Rising című B-kategóriás filmjére is.