Sophia Lorent a fia rendezi

2013.07.08. 09:40

Sophia Loren olasz színésznő Nápolyban és Róma tengerpartján forgatja új filmjét, amelyet fia, Edoardo Ponti rendez. Tizenegy év után dolgozik együtt Loren és fia: 2002-ben a színésznő a Carlo Ponti olasz producertől született fia rendezte Cuori solitari (Magányos szívek) című filmben szerepelt. Most Jean Cocteau Emberi hang című, 1930-ban írt monodrámáját viszik közösen vászonra, amiben az idén szeptemberben 79 éves olasz filmsztár egy szeretőjétől telefonon elhagyott nőt játszik.

Loren jeleneteit a nápolyi utcákon és a Róma közeli Ostia tengerpartján vették fel rendkívüli biztonsági védelemtől kísérve nehogy a színésznő rajongói megakadályozzák a forgatást. Az Emberi hang kihívást is jelent Loren számára: Cocteau darabjának egyik változatát Anna Magnani filmesítette meg 1948-ban Roberto Rossellini rendezésével. Loren alakításának különlegességét az adja, hogy mindvégig nápolyi nyelvjárásban beszél.

Loren legutoljára 2011-ben a RAI olasz közszolgálati televízión a családjáról készült filmben szerepelt és saját édesanyját, Romildát alakította.  • Hírek
  • Hírek