Megint újraforgatják a Holtak napját

2013.07.11. 14:22

Hamarosan újra retteghetünk, hiszen a legújabb texasi láncfűrészes-film producerei megszerezték az 1985-ös zombiklasszikus, a Holtak napja átdolgozásához szükséges jogokat. Lati Grobman és Christa Campbell a januárban megjelent láncfűrészes film producerei közül kerültek ki, és vállalkoztak George A. Romero horroralapvetésének újraforgatására. A jogokat James és Robert Dudelsontól, a Taurus Entertainment vezetőitől szerezték meg, akik a Holtak napjának 2008-as remake-jén dolgoztak.

A két női producer elmondta, hogy cégük, a Campbell Grobman Films jelenleg épp a forgatókönyvírókkal tárgyal, annak érdekében, hogy a lehető legtökéletesebben adaptálhassák az eredeti, 1985-ös történetet. A sztori hősei egyébként a világot az élőhalottaktól megtisztítani kívánó tudósok és katonák. Az előzetes számítások szerint a film költségvetése tíz és húsz millió dollár között alakul majd, és valamikor jövőre kerül majd mozikba.

"A zombifilmek rendkívül népszerűek manapság, és úgy érezzük, jók lennénk benne" – mondta Christa Campbell, aki színésznőként kezdte pályáját, és még a Holtak napja 2008-as változatában is feltűnt egy kisebb szerep erejéig, Mrs. Leitnert alakítva. A párosnak állítólag egészen konkrét elképzelései vannak Romero eredetijével, amelyik egyébként folytatása a rendező két korábbi filmjének, az 1968-as Az élőhalottak éjszakájának és az 1978-as Holtak hajnalának.

A holtak napja előzetes (1985)

"Szeretnénk annyira hűek maradni a Romero-féle verzióhoz, amennyire csak lehetséges, hogy a rajongói is biztosan elégedettek legyenek. Ezek a zombik nem fognak falakat mászni és hátraszaltókat dobni, mint a Z világháborúban" – mondják.