Johnny Depp végre nem lesz kisminkelt pojáca

2013.07.12. 10:20

A mostanában megszokottól eltérően Johnny Depp végre egy komoly szerepben is látható lesz. Ő lesz a főszereplője a David Koepp rendezésében keszülő, Mortdecai című bűnügyi drámának.

A film alapja Kyril Bonfiglioli háromrészes könyve, melyben Depp fogja alakítani a címszereplő Charles Mortdecait. A történet kissé szövevényes, hősünk nem egy szentfazék, műkincsekkel kereskedik, és éppen azon van, hogy visszaszerezzen egy lopott festményt. Ez a kép a pletykák szerint elvezetheti egy bankfiókhoz, ami náci arannyal van tele.

Depp a Titkos ablakban dolgozott már együtt David Koepp rendezővel. Ő rendezte még a Fék nélkült és a Kísértetvárost is, de a Jurassic Park, a Pókember, a Mission: Impossible és az Angyalok és démonok megírásában is részt vett.

Depp egyfolytában dolgozik, talán, hogy minél előbb elfeledtesse a katasztrófális A magányos lovast. A Transcendence című sci-fiben tudóst alakít, az Into the Woods című fantasy-musicalben ő lesz a farkas, és csak ezután jön a Jack Sparrow kapitányos Karib-tenger kalózai 5.