Obama szereti a Star Wars-t

2013.07.12. 14:12

George Lucas Oscar-díjas rendezőt és Renée Fleming világhírű operaénekest is kitüntette Barack Obama amerikai elnök a Nemzeti Művészeti Érdeméremmel, az Egyesült Államok legmagasabb művészeti kitüntetésével.

Az amerikai elnök a Fehér Házban 24 művésznek, írónak, sportolónak adta át életművük elismeréseként a Nemzeti Művészeti Érdemérmet és a Nemzeti Emberiességi Érdemérmet. "Emlékszem, amikor először láttam a Csillagok háborúja című filmet. Felnőtt egy egész nemzedék, amely azt gondolja, hogy a különleges effektusai olyanok, mintha ma készítették volna" - hangoztatta a filmsorozat rendezője, George Lucas méltatásakor Obama.

Az amerikai művészek, írók között érdemrendet kapott még Renée Fleming, a New York-i Metropolitan Opera szopránja, Joan Didion és Tony Kushner író, Elaine May színésznő, Herb Alpert, aki a latin zenét népszerűvé tette az 1960-as években az Egyesült Államokban,  Allen Toussaint dzsessz zenész, aki a Katrina hurrikán pusztítása után zenéjével segítette New Orleans talpra állását.