Film készül Mancsról, a mentőkutyáról

2013.07.15. 16:23

A produkció a Magyar Nemzeti Filmalap 250 millió forintos gyártási támogatásával készül. A forgatás 36 napig, várhatóan szeptember 5-ig tart; a film a jövő év végén kerülhet a mozikba. A producer Kántor László, a forgatókönyvet Köbli Norbert és Szy Katalin jegyzi. Pejó Róbert korábban olyan filmeket készített, mint a Látogatás vagy a Dallas Pashamende.

A történetet a több száz emberéletet megmentő Mancs kalandos élete inspirálta, a főszerepben Trill Zsolt lesz látható. "Ő alakítja Zolit, a kisvárosi elektroműszerészt, akire öreg barátja egy hiperaktív németjuhász kölyköt hagy örökül. A film Zoli és Mancs első találkozásától követi nyomon a közös kalandokat, amik meseszerűen tárulnak a nézők elé a film során" - áll a filmalap közleményében. A további szerepekben Keresztes Tamás, Holecskó Orsolya, Szacsvay László, Szarvas József és Pásztor Erzsi tűnik fel.

A filmben szereplő állatokat Halász Árpád állatidomár vezetésével a Gödöllői Kutyasport Központban képzik ki. A látványvilág Banovits Tamás díszlettervező és Igor Lazin animációs szakember első közös munkája lesz. A zeneszerző Márkos Albert (Taxidermia, Utolsó idők), a vágó Lemhényi Réka (Az ajtó, Final Cut). A Mancs című film az Új Budapest Filmstúdió produkciójában készül a TV2 együttműködésével, összköltségvetése 375 millió forint.  • Hírek
  • Hírek