Sárga minyonok verték del Toro robotjait

2013.07.15. 11:13

Két filmet mutattak be ezen a hétvégén Hollywoodban, az egyik egy idióta Adam Sandler-vígjáték folytatása volt, a másik meg Guillermo del Toro nagyszabású scifije, a Tűzgyűrű. Az előzetes becsléseknek megfelelően a nézőket a fingós-pöcsös poénok sokkal jobban érdekelték, mint a Godzillára hajazó idegen lényekkel küzdő bazinagy robotok. A hétvége abszolút nyertese azonban megint a Gru2 lett, ami már a második nyári blockbustert verte agyon cukiságbombákkal és a héten összekapart 44,7 millió dollárral.

1

A sárga minyonokról és a világ legrendesebb főgonoszáról szóló animációs film 12 nap alatt 233 millió dollárt szedett össze, amivel jó úton halad, hogy átlépje a 300 milliót is, ezzel leverve az Acélembert. Úgy látszik, az amerikaiak ezen a nyáron röhögni akarnak és nem hüledezni a nagyszabású CGI-jeleneteken, hiszen a Gru2 mellett egy másik, viccesnek kikiáltott film, a Nagyfiúk 2 is több nézőt érdekelt, mint a Tűzgyűrű.

Mindegy, mennyire rühellik a kritikusok Adam Sandler filmjeit, adhatnak annyi Aranymálnát a borzasztóan alpári és cseppet sem vicces filmeknek, amennyit akarnak, a nézők csak bemennek a moziba, és megnézik a filmjeit. Lehet, azért, mert saját szemükkel akarják látni, milyen rossz lett az új filmje. A végeredmény ugyanaz: a film 42,5 millió dollárt hozott, amivel a legjobb heti premierfilm lett, hiszen a Tűzgyűrű (amiről mi sem voltunk egységes véleménnyel) csak 38,5 milliót keresett.

Gullermo del Toro filmjét a nemzetközi piac mentheti meg, a blockbusterek jobban eladhatók külföldön, mint Adam Sandler szőrös segge. Elemzők szerint a Tűzgyűrű az amerikai piacon 100 millóval zárhat, ha ehhez még hozzátesz 130-140 milliót, nem lesz nagy bukta. Továbbra is jól szerepel a mozikban a Női szervek című vígjáték, amiben Sandra Bullock alakít karót nyelt rendőrt, a film ugyanis már 100 millió felett jár, pedig nincsenek benne robotok és hülyére sminkelt Johnny Depp sem. És ha már itt tartunk: A magányos lovas 11 milliót hozott, és 71 milliónál tart, ha  Disney.nek szerencséje van, a 100 milliót elérheti, de így is gigantikus bukta lesz (250 millióba került ugyanis).