Robert Downey Jr. Pinokkió lehet

2013.07.16. 15:53

Mégsem biztos, hogy lesz élő szereplős feldolgozása a Pinocchiónak (magyarul persze Pinokkió). Eredetileg Tim Burton rendezte volna a filmet, aki kivételesen nem a jól bejáratott Johnny Depp-pel, hanem Robert Downey Jr.-ral játszatta volna Gepettót (magyarul Dzseppetót). A Ha/Ver íróját, Jane Goldmant kérték fel a forgatókönyv újraírására, mire Tim Burton kiszállt a projektből. Robert Downey Jr. ekkor már nem akarta veszni hagyni a sztorit és megemlítette a producereknek Ben Stiller nevét. A slashfilm.com szerint tényleg tárgyalnak a Trópusi vihar rendezőjével, hogy mentse meg a filmes Pinocchiót, de még semmi nem dőlt el.

A Bleeding Cool című filmes lap elsőként írt arról, hogy Robert Downey Jr. egyszerre alakíthatja majd Dzseppetót, a magányos fafaragót és Pinokkiót is. Ezt elég nehéz elképzelni, bár meglehet, hogy nem az eddigi filmekben megszokott, öreg Dzseppetót, hanem egy fiatalabb változat láthatunk ebben a verzióban a vásznon.

Attól sem kell megijedni, hogy Pinokkiót is a Vasember fogja alakítani, mert egyelőre azt sem tudni, hogy élőszereplős karakterről van-e szó vagy a színész csak a hangját fogja kölcsönözni az élő kisfiúvá váló fabábunak (és még amúgy se írt alá senki semmit).

A Pinocchio addig biztos nem kap zöld utat, amíg Ben Stiller be nem fejezi a Walter Mitty titkos életének feldolgozását. A film amerikai premierje 2013 karácsonyára van kitűzve, addig legfeljebb a Pinocchio előkészítésével foglalkozhatnak. Robert Downey Jr.-nak is lesz dolga 2014 elején, amikor a Bosszúállók második részét forgatják, szóval legjobb esetben is csak 2014 nyarán kezdhetik el a forgatást.