Újra kigyullad Niki Lauda kocsija

2013.07.18. 14:11

A kétszeres Oscar-díjas színész, rendező Ron Howard mielőtt elkezdené Tom Hanksszel forgatni Dan Brown Inferno című könyvéből készülő thrillerét, még befejezi a Niki Lauda Formula-1-es autóversenyző 1976-os balesetéről szóló Rush-t.

A film az oszrák autóversenyző és az angol James Hunt vérre menő háborújáról szól, melyet éveken át vívtak a pályán. A harc az 1976-os nagydíjért folyó küzdelemmel ért véget, amikor az osztrák versenyző nekicsapódott a korlátnak és az autója kigyulladt. Laudát, aki a baleset miatt égési sérüléseket szenvedett, füstmérgezést kapott és kómába esett, a német Daniel Brühl játssza, akinek nemzetközi karrierje a Good bye, Lenin! és az Educators óta indult be. Brühl játszott már a Becstelen bringantykban és a Bourne-ultimátumban, az első komolyabb főszerepét azonban most kapta meg Howardtól.

Ellenfelét, James Huntot a Thorból ismert Chris Hemsworth alakítja, a filmben játszik még Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Stephen Mangan és Christian McKay is. A Rush, aminek most jött ki a harmadik trailere,  szeptember 27-én kerül az amerikai mozikba.

Rush - Trailer