Egy baki Az ember gyermeke legjobb jelenete

2013.07.22. 12:53

Az ember gyermeke című film rendezője, Alfonso Caurón a hétvégén befejeződött Comic Con képregényfesztiválon elárult egy nagy titkot, miszerint a film egyik legemlékezetesebb jelenete egy véletlen következménye. A színészek nem hallották meg a rendező kiáltását, amivel leállt volna jelenet, és mivel ez volt az utolsó esélyük a felvételre, végül benne maradt a filmben.

Children of men: Car Scene

Amikor Julianne Moore-t nyakon lövik, véres lesz a kamera - itt kiabált a rendező, amit szerencsére senki sem hallott meg. A rendező elárulta, hogy 12 napjuk volt felvenni a jelenetet és még 10 nap elteltével sem volt meg a kész anyag. Tegyük hozzá, hogy nem egy snassz kis jelenetről van szó, hanem egy hosszú, vágások nélküli akciójelenetről, robbanással, motoros üldözéssel plusz öt szereplő pánikolásával, amit egy kamerával kellett rögzíteni, hogy a nézők számára sokkal intenzívebb legyen.

A rendező a legújabb filmjéről is beszélt. Állítólag a Gravitáció című sci-fi is ilyen bakikkal volt tele, sőt, "az egész film egy nagy tévedés volt, ha úgy vesszük", mondta viccesen Alfonso Caurón. A George Clooney és Sandra Bullock főszereplésével készült Gravitáció október 3-tól lesz látható a magyar mozikban.