Hazudtak a befektetőknek Pitt filmjéről

2013.07.23. 08:31

Terrence Malick új dokumentumfilmje, a Voyage of Time olyan lassan készül, hogy a befektetők már perrel próbálják visszaszerezni a pénzüket. A filmen még Az élet fája előtt kezdett el Malick dolgozni, és 2012 óta mondogatja a befektetőknek, hogy több idő kellene. Végül azzal verte ki a biztosítékot, hogy plusz pénzt is kért. A befektetők szerint a Voyage of Time-ra adott pénzt a rendező más filmekre, többek között éppen a Brad Pitt főszereplésével készült Az élet fájára költötte.

Kár, hogy ilyen rosszul áll a Voyage of Time, mert korábban Malick egyenesen élete fő művének nevezte, ahogy 90-150 percben „bemutatja a kozmosz történetének nagy eseményeit, és megvizsgálja a Föld jelenét és jövőjét”. De Malick amúgy sem a termékenységéről híres: 1969 óta mindössze hat filmet készített.

A Voyage of Time egyébként dokumentumfilm lenne és Brad Pitt narrálná. Állítólag már több mint 3,3 millió dollárt költöttek rá, de egyelőre ebből semmi nem látszik. Egy Oscar-díjas vizuáliseffekt-tervező a Hollywood Reporter szerint nemrég pont emiatt hagyta ott a projektet: „nincs az a vizuális effekt, ami feledtetné a tényt, hogy egy képkockát sem forgattunk”, mondta állítólag.

A filmhez az Egyesült Államok déli részén, Hawaiin, Izlandon, Chilében és a Karolina-szigeteken is forgattak volna, de csak néhány nagyon kezdeti felvételt sikerült eddig összehozni. Malick a befektetőknek azt mondta, a pápua új-guneai lakosokban azt az zabolátlanságot reméli megtalálni, ami távoli őseinket is jellemezhette.