A rajongók követelik a Dredd 2-t

2013.07.23. 11:17

Csak év elején mutatták be Magyarországon Stallone 1995-ös Dredd bírójának remakejét, a Dredd-et, máris jöhet a folytatás. Legalábbis Karl Urban, a 3D-s remake főszereplője a most zajló Comic Con képregény-fesztiválon azt mondta, hogy annyira erős a nyomás a rajongók részéről, hogy könnyen elképzelhető, hogy folytatják a Dreddet. A nézők egy része szabályos kampányt folytat azért, hogy újra lássák a Urbant, ahogy azt üvölti, hogy „Én vagyok a törvény!".

Dredd trailer

Az első rész a rajongás ellenére bukás volt, 50 millió dolláros, vagyis nem túl izmos költségvetését is alig tudta visszahozni. Az Egyesült Államokban például csak 30 millió dollárt termelt. Pedig nem volt rossz film: kritikusunk szerint legalábbis Karl Urban, a Gyűrűk Ura lovasura ezerszer meggyőzőbben képviselte a 80-as és a 90-es évek maszkulin akcióhősét, mint Stallone az eredeti filmben.

A jövőben játszódó film főgonosza pedig Lena Headey volt, aki a Trónok harca tévésorozatban is gonosz királynét játszik elég meggyőzően. Ráadásul a Dredd bíróban szereplő Rob Schneider helyett a remake-ben Olivia Thirlby segítette a jövő egyszemélyes rendőrét és a 3D-effektek is látványosra sikerültek, főleg a film alacsony költségvetéséhez képest.