Spike Lee randira visz egy kis pénzért

2013.07.23. 14:28

Mostanában egyre jellemzőbb, hogy a filmek költségvetésének egy részét Kickstarteren keresztül, rajongóktól szedik össze. Az Iron Sky készítői is így gyűjtenek pénzt a második részhez és most Spike Lee is ugyanehhez a módszerhez folyamodik.

brutálisnak ígérkező Oldboy remake rendezője most 1,25 millió dollárt próbál összegyűjteni legújabb filmjéhez, ami elmondása szerint az emberek vérfüggőségéről fog szólni és „tele lesz szexszel.” A rendező azonban nem csak kér, ad is. Aki öt dollárt utal, annak név szerint megköszöni egy twitter üzenetben. Ahogy emelkedik az összeg, úgy nő a rendező nagylelkűsége is. Magasabb adományért cserébe ad dedikált dvd-t, de akár telefonon is felhívja a nagylelkű támogatót. Igen, megfelelő összeg ellenében Spike Lee megcsörget, hogy mi a helyzet. 10 ezer dolláros felajánlás esetén pedig konkrétan randira viszi az illetőt. A program egy vacsora és egy New York Knicks kosárlabdameccs, írja a Hollywood Reporter.

„A filmkészítés az, amit csinálok, amit szeretek. Segítsetek nekem, hogy tovább folytathassam, mert ez egy rohadtul nehéz szakma.” – szólt a rajongóihoz a rendező. „A hollywoodi stúdiók világa nem túl kegyes a független filmesekkel. Nem gyűlölködöm, csak szembenézek a tényekkel. Szuperhősök, képregények, 3D-s speciális effektek, kilencszer felrobbanó bolygó előtt elrepülő átalakuló robotok valahogy nem fekszenek nekem.” - foglalta össze véleményét a mai popcornmozikról a zseniális Az utolsó éjjel és A belső ember rendezője.