Damon robotot hergel az év sci-fijében

2013.07.24. 14:49

Új részlet szivárgott ki az idei nyár legjobb blockbusterének ígérkező Elysiumból: a kopasz főhős egy APEH-ügyintézőnél is idegesítőbb droiddal társalog. A film, amit a District 9 című kultikus sci-fi dél-afrikai író-rendezője, Neill Blomkamp készített, augusztus 15-én kerül a hazai mozikba Elysium - Zárt világ címmel.

Elysium Clip - Would you like to talk to a human?

A sztori röviden: 2150-ben járunk, amikor a nagyon gazdag emberek paradicsomi állapotok között, makkegészségesen élnek az Elysium nevű luxusűrállomáson, a nagyon szegények pedig Mad Max-díszletek között nyomorognak a túlnépesedett Földön. A csóró tömegek fölött egy ellenszenves biztonsági főnök (Jodie Foster) zsarnokoskodik a robotizált bürokrácia és a félelmetes droidrendőrség segítségével.

Főhősünket, a droidgyűlölő Maxet (Matt Damon) egy súlyos baleset után csak úgy tudják megmenteni, hogy egy zugklinika kibernetikus beültetéseivel félig robottá változtatják, de így legalább esélye nyílik legyőzni az űrállomás gonosz úrnőjét. Neil Blomkamp természetesen a kedvenc színészét, Sharlto Copley-t sem hagyta ki a filmből: ő lesz Kruger, a főhős után nyomozó, könyörtelen fejvadász.

elysium09
Fotó: Sony Pictures Entertainment