Sharon Stone Gorbacsov musicaljében énekel

2013.07.25. 09:16

Musicallel lép fel Sharon Stone az ENSZ Közgyűlésében: a színésznő a Mihail Gorbacsov alapította jótékony szervezet fennállásának 20. évfordulóját ünneplő darabban vállalt szerepet Yusuf Islammal, azaz Cat Stevensszel együtt. A 2050: A jövő, amelyet akarunk című előadás szeptember 3-án lesz látható a világszervezet genfi központjában. A darabban negyven 8 és 25 év közötti fiatal és egy száztagú kórus szerepel - közölték a szervezők. A koreográfia David Gordon munkája, a zenét Yusuf Islam szerezte.

A Nobel-békedíjas Mihail Gorbacsov húsz éve alapította Green Cross International nevű szervezetét azzal a céllal, hogy segítse a környezetszennyezés, a rossz közbiztonság, a szegénység elleni harcot. A szervezet a Peace Child International nevű szervezettel, valamint a Simply színi akadémiával együtt most producerként vesz részt a darab elkészültében.

"A világ válaszúthoz érkezett: tovább megyünk a környezetpusztítás és a gazdasági növekedést erőltető kizsákmányolás útján, vagy gyorsan találunk egy másikat, hogy megteremtsük a jövőt, amelyre vágyunk" - fogalmazott közleményében Sharon Stone, aki narrátorként vezeti végig a nézőket a darabon. A Green Cross International elnöke, Alekszandr Likhotal szerint olyan musicalt akarnak színpadra állítani, amely egyértelműen azt üzeni, hogy a világ válságos helyzetben van, és erre megoldást kell találni. A szereplők augusztus 18-án kezdik meg a próbákat Genfben. Sharon Stone elmondta, nagyon várja, hogy a világ minden tájáról érkező fiatalokkal dolgozzon együtt.