80 millióval nyithat a bűnrossz Farkas-film

2013.07.26. 11:50

3924 amerikai moziban vetítik péntektől a Marvel és Fox legújabb blockbusterét, a Farkas című Rozsomák-filmet, az elemzők pedig 75-80 millió dolláros nyitóhétvégét jósoltak neki. Elvileg ha a hollywoodi mércével nézve egész olcsó, 120 millióba kerülő szuperhősfilm Amerikában pár hét alatt visszahozza az árát, akkor a majdani összbevételből a marketingköltségek levonása (ez nagyjából újabb 120 millió lehet) és a filmforgalmazók sápja után egész tisztességes hasznot várhatnak a stúdióvezetők. Erre egyébként minden esélyük megvan: a 2009-es Farkas-mozifilm 150 millióba került (reklám nélkül) és meg sem állt 373 millióig.

Nem teljesen értjük ezt a nagy optimizmust: a tetőkön motorozó nindzsákkal, hiteltelen szerelmi szállal és egy levágott karmú, folyton elájuló Rozsomákkal kétórásra nyújtott Farkas az idei év egyik legrosszabb mozifilmje lett (kritika itt).

Farkas - 1. szinkronos előzetes

Minimálhorrort egyébként még mindig jobban megéri gyártani látványos, de könnyen elhasaló nyári sikerfilmek helyett: a tokkal-vonóval 20 millió dollárba kerülő The Conjuring című horror már 60,9 millió dollárnál jár, pedig alig mutatták be Amerikán kívül az elmúlt napokban. (via Variety)  • Hírek
  • Hírek