Kína kitiltja a Gru 2-t a mozikból

2013.07.26. 09:08

A kínai kormány nem engedélyezte a Universal Pictures számára, hogy bemutassa új animációs filmjét, a Gru 2-t, írta a TheWrap. Az iparági szakértők szerint a kínai kormány szeretné a külföldről importált animációs filmek népszerűségét csökkenteni. A Universal szóvivője a Hollywood Reporternek megerősítette, hogy a filmet valóban nem fogják bemutatni Kínában. A sorozat 2010-es előző része sem jelenhetett meg az országban.

Azt már nyilvánosságra hozták, hogy a film a kínai vezetés szerint túl nagy (3,2 millió dolláros) kereskedelmi sikert ér el Hong Kongban. (Ott még bemutathatták ugyanis.) Kedden a kínai Kommunista Ifjúsági Szövetség hangadó médiuma, a Beijing Youth Daily arról számolt be, hogy a film hatalmas kasszasiker az amerikai mozikban is, erre alapozva pedig még látnak némi reményt a kínai importra is.

Gru 2

De nem ez az első ilyen eset a kínai filmpiacon: Croodékat szintén nem látták szívesen a kínai mozikban. Szerencsére azonban jó hírek is érték a hollywoodi animációs filmek kínai rajongóit, augusztus 23-án ugyanis náluk is bemutatják a Szörny Egyetemet.

Érdekes, hogy az élőszereplős filmekkel sokkal elnézőbbek a kínai hatóságok, a Z világháborúból és a Vasember 3-ból külön a kínai piacra készült verziók is keszültek.