A Farkas 141 millió dollárt karmolt össze világszerte

2013.07.29. 09:42

Míg Észak-Amerikában folytatódik a nyáron megszokott trend, azaz minden sikerfilmre jut legalább három százmilliós bukta, a világ többi részén a mozinézők lelkesen fogyasztják a blockbustereket. Ezen a hétvégén a Farkas mutatkozott be és termelt mérsékelt csalódást keltő 55 millió dollárt az amerikai és kanadai mozikban (76 milliós nyitást vártak tőle), de a világpiacon hozott annyit (86 millió dollárt), hogy a gyártó 20th Century Fox stúdiófőnökei ne kapjanak azonnal infarktust.

Farkas - 1. szinkronos előzetes

Mivel a Farkas "csak" 120 millió dollárba került, a 141 millióval már vissza is termelte a büdzsét és jó úton halad, hogy a marketingköltséget is behozza, és ne legyen belőle a Magányos lovashoz fogható bukta. A legutóbbi Farkas-film (na jó, Rozsomák, de nálunk nem ez a címe) 2009-ben 85,1 milliót hozott csak az USA-ban, szóval van még hova fejlődnie a legújabb résznek, ami nem mellesleg szerintünk (is) elég szar film lett.

Második helyen a múlt heti első, a The Conjuring című horror futott be, ami a második hetében 47 százalékkal kevesebb pénzt hozott be, de 22,1 millió dollárjával így is nagyon szépen teljesít  - összesen 83,9 millió dollárnál tart, és nem került 20 millióba sem. Ezzel a szellemlátós-kvázi igaz történetet feldolgozó film az év legjobban teljesítő horrorja. A Gru2 negyedik hétvégéje 16 millió dolláros bevételt hozott, és már 306 milliónál tart. Ezzel a hatodik animációs film lett, ami át tudta lépni a 300 milliós bevételi határt az amerikai mozikban.

A nagy bemutatók mellett kicsit háttérbe szorult Woody Allen legújabb alkotása, a Blue Jasmine, amit mindössze hat New York-i és Los Angeles-i moziban lehetett megnézni, de így is behozott 612 767 dollárt, amivel ez lett Allen legjobban teljesítő filmje.