Angelina Jolie a legjobban kereső színésznő

2013.07.30. 13:12

Brad Pitt neje úgy lett első a kereseti listán, hogy 2010 óta nem is vállalt filmszerepet. Második helyen Jennifer Lawrence, a harmadikon Kristen Stewart végzett. A férfiak fizetési toplistájára viszont csak Jolie kerülne be, a kilencedik helyre.

Jolie utolsó filmje, Az utazó hiába vonultatta fel az éppen a visszavonulással kacérkodó Johnny Deppet is, 100 milliós költségvetésére csak 278 milliót keresett. A színésznő nem is vállalt új szerepet egészen az éppen mostanában forgó Maleficient című Disney-filmig, inkább megrendezte első filmjét, A vér és méz földjét, majd a családjával töltött hosszabb időt, és egy orvosi beavatkozáson esett át (eltávolíttatta a mellét, mivel kiderült, az emlőrákért felelős BRCA1 gént hordozza, és meg akarta előzni a bajt). Mindez nem akadályozta meg abban, hogy 33 millió dollárt keressen, amivel vezeti a Forbes listáját.

Második helyre a friss Oscar-díjas Jennifer Lawrence futott be, neki 26 millió dollárt sikerült összeszednie egy év alatt. Két filmben is szerepelt ebben az időszakban, az Éhezők viadalában és a Napos oldalban. Egyikért sem kapott túl sok pénzt (az Éhezők viadaláért pl. egymillió dollárt), de a filmek sikere után a Lionsgate habozás nélkül zsebbe nyúlt és még három filmre magához kötötte Hollywood legújabb üdvöskéjét. Lawrence legközelebb az Éhezők viadala 2-ben illetve az új X-Men-filmben lesz látható.

Harmadik helyen a tavalyi listavezető, Kristen Stewart végzett 22 millióval, de a Forbes szerint csak idő kérdése, hogy kicsússzon az első tízből. Az Alkonyat-saga után Stewart ugyanis nem tudott egy újabb olyan franchise-hoz csatlakozni, ami a címlapokon tartaná, így felverve az ázsióját. Igaz, szerepelt a Hófehér és a vadászban, és a film szépen teljesített a mozipénztáraknál, de leginkább az maradt meg mindenki emlékezetében, hogy a színésznő a forgatás alatt összejött a rendezővel, és otthagyta pasiját, Robert Pattinsont.

Negyedik helyen Jennifer Aniston áll 20 millióval, Emma Stone pedig 16 milliót keresett, amivel ötödik. A teljes lista:

  1. Angelina Jolie - 33 millió dollár
  2. Jennifer Lawrence - 26 millió dollár
  3. Kristen Stewart - 22 millió dollár
  4. Jennifer Aniston - 20 millió dollár
  5. Emma Stone - 16 millió dollár
  6. Charlize Theron - 15 millió dollár
  7. Sandra Bullock és Natalie Portman - 14 millió dollár
  8. Mila Kunis és Julia Roberts - 11 millió dollár

A hamarosan magyarul is elérhető gazdasági magazin a lista összeállításakor a 2012 és 2013 júniusa közötti kereseteket vette figyelembe de csak azokat, amik összefüggésbe hozhatók szórakoztatóipari tevékenységgel. Nem vonták le belőlük az adókat, ügynöki jutalékokat és semmilyen költséget.