Vagy vezetsz, vagy üzensz

2013.07.30. 10:40

Werner Herzog német filmrendező One Second To The Next címmel rendezett dokumentumfilmet a vezetés közben sms-ezők okozta balesetek áldozatairól. Herzogot, akinek a nevéhez több mint ötven film fűződik forgatókönyvíróként, producerként vagy rendezőként, a nézők tavaly Tom Cruise oldalán láthatták a Jack Reacher című kalandfilm egyik szereplőjeként.

A filmes azt követően határozta el, hogy dokumentumfilmet készít azokról, akik maradandó károsodást szenvedtek az esemesező sofőrök figyelmetlensége miatt, miután leforgatott egy 30 másodperces reklámfilmet a témáról az It Can Wait (Várhat) elnevezésű kampányban. Herzog a dokumentumfilmben a kampányban bemutatott áldozatokat szerepelteti, akiknek az életét örökre megváltoztatta az a pár pillanat, amelyet a balesetüket okozó vezető egy szöveges üzenet elküldésével töltött.

A film premierjére augusztus 8-án kerül sor Los Angelesben, ezt követően pedig az Egyesült Államok 40 ezer iskolájában és több száz kormányintézményben, valamint közlekedésbiztonsági szervezetben vetítik majd le. A produkció az ItCanWait.com honlapra is felkerül.