Szellemcápával folytatódik a Sharknado

2013.07.31. 15:52

Akinek tetszett a Sharknado, az biztos imádni fogja a Ghost Sharkot is, amit augusztus 22-én mutat be a SyFy Channel. Aki még nem hallott volna a Sharknadóról: ez az a B-kategóriás film, amibe a Cinematrix rögtön belezúgott (és a teljes Twitter is), és arról szól, hogy cápákat hoz egy tornádó. Annyit kell még róla tudni, hogy szerepel benne ez a jelenet:

A Ghost Shark hivatalosan nem a Sharkado folytatása (jövőre jön az is), de a történet elég hasonló. Az újítás az, hogy itt nagyon sok égből potyogó cápa helyett csak egyetlen egy lesz, az viszont szellem, tehát nem lehet szétláncfűrészelni. A szellemcápa ráadásul az előzetes alapján bármilyen nedves dologból előugorhat (azért reméljük, olyan jelenet nem lesz), úgyhogy egy pohár víz is lazán életveszélyes. Íme a bemutató:

Ghost Shark: Syfy Original Movie

Az internet epekedve várja az új részt. A bloggereket máris berántotta a történet lélektani összetettsége, és azt találgatják, ki lehet a titokzatos szellemcápa, vajon miért ilyen mérges az emberekre, és honnan ered a kielégíthetlen éhség, ami szemmel láthatólag még a síron túl sem engedi markából a szerencsétlen porcoshalat. A válasz minden bizonnyal sokkal komplexebb, mintsem hogy azt egy sajtóközleménybe bele lehessen sűríteni, de azért a SyFy PR-osztálya megpróbálta a lehetetlent. A film hivatalos leírása szerint a szellemcápát (fajtáját tekintve nagy fehér) kegyetlen halászok kínozták halálra, és azért tér vissza Hádészből, hogy az egész emberfajon bosszút álljon.