Monroe: Lefeküdtem az elnökkel

2013.08.06. 11:29

Marilyn Monroe felhívta Jackie Kennedyt, hogy közölje vele, lefeküdt az elnökkel – állítja Cristopher Andersen a nemsokára megjelenő These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie című könyvében.

A John F. Kennedy és Jackie Kennedy utolsó évét bemutató könyv szerzője szerint a first lady ekkor már tudott az afférról, akárcsak az elnök többi nőügyéről, de úgy gondolta, hogy amíg férje nem hozza kínos helyzetbe a nyilvánosság előtt, nincs mitől tartania. JFK összes szeretője közül a legveszélyesebbnek mégis Marilyn Monroe-t tartotta, aki állítólag meg volt győződve róla, hogy az elnök elhagyja miatta a feleségét. Az alkohol- és drogproblémákkal küzdő Monroe egy barátnőjének például azzal büszkélkedett, hogy ő lesz a következő first lady.

Jackie Kennedy nem véletlenül válaszolta azt Monroe bejelentésére, hogy „Marilyn, össze fogsz házasodni Jackkel, ez csodás, beköltözöl a Fehér Házba, átveszed a first lady összes feladatát, én kiköltözöm, és tiéd lesz az összes probléma”.

Az 51 éve, 1962. augusztus 5-én elhunyt színésznő állítólag nemcsak JFK, hanem testvére, Bobby Kennedy szenátor szeretője is volt.